MIN VEKTØKNING SISTE UKEN

God kveld kjære lesere!

I mange måneder nå har jeg skrytt på meg at jeg har vært så flink å gå ned i vekt, men nå skal jeg faktisk overraske dere og si: jeg har gått OPP i kilo. Ja, du hørte riktig. Men hvordan er det mulig når jeg trener hardere enn før og mer fokus på trening? Jo, for det første så har jeg begynt å spist mer mat. Ganske så mye mer mat enn jeg gjorde for noen måneder siden. Jeg veier ikke maten min lenger, og tar alt på “feelingen”. Ikke misforstå meg, jeg spiser ikke godteri, brus og den slags. Jeg spiser fremdeles det samme som jeg gjorde tidligere, bare større porsjoner. Da går det fremdeles i: havregryn, nøtter og frukt, skyr, kjøtt, kylling, fisk, søtpotet, grov ris, grønnsaker, rugsprø, kalkunpålegg, kesam , cottage cheese etc. Jeg har lenge “strevd” litt med å få markerte muskler, og føler endelig at ting begynner å skje med kroppen. Uten mat som byggesteiner så vil ikke kroppen bygge det jeg ønsker den skal, og heller bryte ned msuklene jeg har opparbeidet meg. Så ja, den ene årsaken er økt inntak av mat.

Den andre årsaken til min vektøkning skyldes mest sannsynligvis “kreatin”, som jeg for 2 uker siden begynte på. Det er bevisst at kreatin kan gi vektøkning, da kreatin øker vannbinding i muskulaturenog du blir å veie litt ekstra. Men jeg tenker.. Ja, vekten går opp, MEN det er jo kun vann du legger på deg, ikke fett. Så lenge jeg har denne tankegangen så gjør det meg ingenting. Når jeg slutter på kreatin, så vil jeg gå tilbake til “normalen” igjen. Jeg vil heller legge på meg noen “vann kilo”, og bli sterkere, enn at jeg forblir 2 – 3 kilo lettere, MEN svakere!

Tilslutt skal man ikke glemme at muskler veier MER enn fett, og at det kan tyde på at jeg har fått lagt på meg mer muskler. *håpe håpe*. Ikke lenge til jeg skal ta en ny måling av muskelmasse og fettprosent, og da gleder jeg meg til å se om jeg har økt noe særlig i muskelmasse. Jeg vil jo bli “stor” og sterk.

Har du opplevd vektøkning i forhold til bruk av kreatin?

 

-Ida-

NEW IN – SHAPE IT UP

God ettermiddag kjære lesere!

 Da jeg tok turen til Åre i helgen måtte jeg selvfølgelig innom en sportsbutikk for å se om Sverige kan tilby noe nytt på treningssfronten, og gjett om de hadde? Det var mye salg, og jeg kunne ikke bli mer fornøyd. Jeg investerte i 3 nye topper, alle fra Nike, og dette ble tilsammen 400 kroner. Sier meg veldig fornøyd med det! Er ingen hemmelighet at treningssklær har blitt min nye lidenskap, og jeg shopper heller dette enn vanlige klær, som forresten blir brukt lite nå til dags i forhold til treningssklærne. Det er så gøy – gøy å shoppe freshe treningsstopper i alle verdens farger. Farger er kult, og NÅ er jeg klar for noen heftige treningssøkter fremover.

Likte du treningsstoppene jeg kjøpte? 

-Ida-

OH – WHAT A FEELING

God kveld kjære lesere!

YES, det er torsdag, og for min del betyr dette fri frem til søndag. Jeg startet fri perioden min med et hyggelig besøk på Starbucks sammen med søteste Ane. Det er altfor lenge siden vi har hatt noe kvalitetstid sammen, så dette var jammen på tide! Har virkelig slått på stortromma den siste tiden jeg, og vært mye på Starbucks og kosa meg. Da kjøper jeg meg en cappuchino med skummet melk og sukkerfri vanilje sirup. Nam! Ane for sin del bestilte seg en sikkelig kaloribombe.. Frappe med masse krem!! 

Etter et hyggelig besøk på Starbucks, dro vi til leiligheten og laget oss taco. Her ble det jenteprat og mye kos! Veldig koselig å få snakket om alt og ingenting, og er det ei jente jeg kan gjøre det med, så er det aboslutt Ane! <3 Nå skal jeg sette kursen mot ei knall hard treningsøkt, med både styrke og cardio på planen! Oh, what a feeling <3 -ida-

“FØLE LITT PÅ SOMMEREN”

God ettermiddag kjære lesere

 Når man lengter etter sommeren, det fine været, og ikke minst solen, – er det utrolig godt å kaste seg i solariumet for å “føle” litt på sommeren. Heldigvis for meg tilbyr 3t solarium, og det er jeg sjeleglad for. I forhold til andre solarium, er de veldig billige i pris, noe jeg er veldig takknemlig for. For 25 minutter betaler jeg 80 kroner, mens på andre studio betaler jeg 125 kroner. Penger spart, og man kan derfor unne seg ekstra soltimer. I solarium får jeg slappet helt av etter ei knallhard treningsøkt, og kjenner bare følelsen av “frihet”. Det å ligge i solariumet får meg til å tenke.. tenke på alt og ingenting. En utrolig god og varm følelse svirrer rundt meg i kroppen. Og jeg VET når jeg våkner opp, så vil jeg være brun og fin. Kan ikke bli bedre enn det, eller hva?

-Ida-

UTFODRE DEG SELV

God kveld kjære lesere!

Det er virkelig ikke vanskelig å dra på smilebåndet i disse dager. Å, hvorfor det? Jo, treningen går virkelig fremover. Jeg klarer å løfte enda mer og pusher meg selv mer enn hva jeg har gjort tidligere. DETTE får meg til å smile. Smil til verden, og verden smiler tilbake. Er det en ting jeg har vært litt “redd” får når det gjelder treningen, så er det nemlig det å utfordre meg selv til å legge på enda flere kilo på øvelsene.

Idag, tok jeg grep og prøvde og gikk fra 60kg – 70 kg på knebøy. Wow, for en følelse jeg hadde da jeg tok 3 sett med 60kg, og avsluttet 1 sett på 70kg. Neste gang kjører jeg på med 3 sett på 70kg. Jeg kjørte også på med 70 kg på hip thrust, fra før tok jeg 60 kg. YES ! Det å øke på med vekter , er ikke bestandig så lett. Man føler seg ofte “trygg” i den sonen man befinner seg i , og tar ikke sjangsen til å utfodre seg selv. Men jo; GJØR det, så lover jeg at dere også gliser og er strålende fornøyd etter ei knallhard treningsøkt!

Dagens økt:

Knebøy 60kg 3×8 rep – avsluttet med 70kg x3x8rep
Markløft 50kg 3x8rep
Hip thrust 70kg 3x8rep
Glute hamstrings 6kg (pr fot) 3x10rep
Bulgarske utfall 12kg (6kgx2 manualer) 3x5rep
Utfall i bakke 2×12 skritt (pr vei)
Leg curl 43,8kg 3x8rep
Leg extensions 29,3 kg 3x8rep
Beinpress 108kg 3x8rep
Tåhev 58,5kg 3x12rep
Avsluttet med litt mageøvelser “just for fun”

Tørr DU å utfordre deg selv?!
..Øke vekter på treningssøkter?

Ida

DRØMMEKROPPEN

God kveld kjære lesere!

Hvis DU fikk spørsmålet: Hvordan ser din drømmekropp ut? Hvordan ville svaret ha sett ut, og ville vi fått et typisk svar på hva egentlig drømmekroppen er? Jeg kan med sikkerhet si at 70 – 80% av svarene vil være: Slank og fin. Er det ikke det alle jenter ønsker seg, eller? Det er lett for oss å tenke oss til at alle jenters drøm er å se slank ut, men hva med de som ikke mener at “slank/tynn” er fasiten på en drømmekropp? Hva med de som mener at former og fasong betyr mer enn bare å være en tynn stilk som kan knekke i to når som helst?

Jeg tror ikke det finnes en fasit på hvordan drømmekroppen ser ut, og det vil det heller aldri være. Trenden og synet på kropp forandrer seg hele tiden, og det som var “inn” for 10 år siden, er nå ikke like populært lenger. Et godt eksempel er det “nye” med bikinifitness som har kommet til Norge. For noen år siden skulle man ikke ha fasong og musklene skulle overhode ikke vises, da handlet det om å være TYNN. Man skulle jogge og springe for å bli kvitt fett, og styrketrening ble ikke sett på som vesentlig. Muskler hos jenter? Nei, dette er for guttene!

Men hva har skjedd? Jo, vi jenter bygger muskler som aldri før. Tredemøller, sykling og elipsemaskiner er byttet ut med apparater/manualer/vektstenger i styrkesalen. Nå er det muskler som gjelder! Det skal bygges både armer, rygg, rumpe og lår – alt skal vokse. Squats, squats og enda mer squats. Nå skal rumpa vokse! Men vent litt… Er gutta enig i dette? Skal jentene være fulle av muskler og nesten “konkurrere” med kjæresten om hvem som er sterkest? Jeg kan forstå at mange gutter der ute føler seg truet av jenter som bygger muskler og som kanskje tar “deres” plass i forholdet. Men samtidig er det mange gutter der ute som ser på jenter med muskler som attraktive. Flere og flere gutter poster både på instragram og facebook avkledde jenter i treningsstøy som jobber med rumpe øvelser. “Drømmekroppen”, “Drømmekvinnen”, etc er overskrifter og tekst de bruker. Så ja, da er nok det “nye” med jenter med muskler “inn” ? Eller…?

 Hvis jeg skal gi min personlige mening så har jeg også opp igjennom tiden bestandig synes at “slank og tynn” er drømmekroppen. Etter at jeg fikk øynene opp for bikini fitness, ELSKER jeg muskler på jenter. Det er noe av det fineste jeg kan se på en jentekropp. Stor rumpe, markerte armer og fyldige lår! Hadde du spurt meg for litt siden så ville jeg sagt at lårene skulle være tynnest mulig, rumpen smalest mulig og ingen muskler i det hele tatt. Men tiden forandrer seg, og synet vårt forandrer seg. Takk og pris! Så ja: Min drømmekropp er en markert kropp, jeg ønsker å holde meg slank og “fin”, men ønsker å ha markerte muskler! Ikke misforstå meg, jeg vil ikke ha en bodybuilder kropp, men en “fitnesskropp”, det er stor forskjell på disse to kroppene.

Se på kroppen nedenfor (bilde til venstre) og ikke si meg at dette IKKE er fint? Wow sier bare; for en kropp!

Bikini fitness / Bodybuildning / Syltynn (supermodell)

Hva er DIN drømmekropp?

-Ida- 

JEG HAR JUKSET

God søndagsettermiddag kjære lesere

Idag sto vekkerklokken på 09.00, og det var opp å hoppe for å komme meg på trening til treningsstudioet åpnet 10.00. Presis var jeg der da det åpnet, og fikk nesten hele treningsstudioet for meg selv. Vi var vell kun 4 stykker som var der da det åpnet, noe som er utrolig deilig! Idag var egentlig planen å kjøre “armer/rygg”, men vet du? Jeg jukset.. Jeg fikk lyst til å kjøre et helkropsprogram. Det er fristende å gjøre dette, da alle apparatene jeg vanligvis venter på er ledige og står og roper “Ida, bruk meg”. Så ja, jeg kjørte dette programmet idag:

Knebøy 60kg 3x8rep
Markløft 50kg 3x8rep
Hip trust 60kg 3x8rep
Glute hamstrins på benk 6kg 3x8rep
Beinpress 103,5kg 3×8
Nedtrekk 36kg 3×8
Biceps curl 10kg 3×8
French press 4kg 3×8
 Concentration biceps curl 5kg 3×8

Miks og blandet, like it (!)


Idag ble 530 kcal forbrent – helt fantastisk følelse å se kcal forsvinner! <3

Ida

NEW IN – SALG !!!

God kveld kjære lesere

Jeg vet jeg ikke burde dra på shopping nå som jeg enda ikke har brukt klessplag som jeg kjøpte i London, men når det er storsalg og overalt ser du 30 – 50% salg på favoritt butikene mine, DA er det vanskelig å ikke kjøpe noe. Jeg skulle egentlig bare innom H&M på Trondheim torg for å kjøpe meg litt sminke, men kom ut  fra shoppingrunden med 10 plagg, som du ser nedenfor! Nesten alt jeg kjøpte nedenfor kostet 49 kroner og hang på en vegg på Gina Tricot. Gjett om det var en stk Ida som ble utrolig glad for å se dette? Og heldigvis hadde de xs i de fleste plaggene som hang der. Som oftes synes jeg de kun har igjen L og XL. Men ikke denne gangen, lykke <3

ALT nedenfor fikk jeg til 900 kroner. Er ikke det billig og bra så vet ikke jeg hva som er salgslykke! 

Hva synes du om mine innkjøp?


Begge plaggene kostet 49kr pr stk – Gina Tricot – XS


Singlett 99kr – Topp 49kr – Gina Tricot  – XS


Begge plaggene kostet 49kr pr stk – Gina Tricot – XS

Genser 99kr -Genser 49kr – Gina tricot – XS


Genser 250kr Urban – Lue 59kr Gina tricot 

Ida

RUMPE / LÅR – CHECK

God ettermiddag kjære lesere

Lørdag, og fri. Hva passer vell bedre med en sikkelig rumpe og lår treningsøkt? Idag hadde jeg virkelig mye energi inne i meg, og tilbringte derfor over 2 timer på treningsstudio med effektiv trening. Avsluttet økten med 30 minutter cardio trening. Gud, så godt det er å få kjørt kroppen sikkelig før man kan ta lørdagskvelden med god samvittighet. Rumpe og lår er områder jeg virkelig har stort fokus på, og det er store muskel grupper som skal trenes, så derfor tar det lengre tid før vi ser foskjeller der enn f.eks armer/mage etc. 

Dagens treningsøkt:

Knebøy 60kg 3x8rep
Markløft 50kg 3x8rep
Hip trust 60kg 3×8 rep
Glute hamstrings 6kg 3x10rep (pr fot)
Beinpress 103,8kg 3x10rep 
Leg curl 28,3kg 3x8rep
Leg extensions 40,5 kg 3x8rep
Bulgarske utfall 12 kg 3x5rep
Vanlige utfall i bakke 4x12skritt
Torso rotation (magemaskin) 31,5kg 2x8rep
Avsluttet med 30 min cardio, på 11 stigning og 6 hastighet

Har du trent idag?

-Ida-

HELG ER INGEN UNNSKYLDNING

God kveld kjære lesere!

Hvem sier at fredagskveld skal bestå av potetgull og tv titting? Nei, ikke her i gården! Fredag, lørdag og søndag er som alle andre hverdager, og derfor er det ingen unnskyldninger for å ikke trene i helgene. Det er mange som stusser over hvorfor de ikke oppnår resultater når de trener alle hverdager, og spiser sunt mandag – fredag. Da kan du gjerne se på helgen som din store “synd”, og at det er derfor du ikke ser de store forskjellene. Det er viktig å ha i bakhodet at helg utgjør 3 dager, og at disse 3 dagene gjør veldig mye med treningen

Så mitt tips til alle der ute som er opptatt av resulater: work for it, ikke bruk helg som unnskyldning for å “kose deg litt ekstra” ettersom det er helg..Idag ble det armer/skuldre økt, og derfor ble det en liten “flex” av armer/skuldre i speilet etterpå. Merker virkelig at armer/skuldre begynner å komme seg og at jeg klarer å løfte mer. Ikke vet jeg om det skyldes pga bcaa og keratin jeg har begynt med for noen dager siden, men kanskje?

Kveldens økt:

Cabel biceps curl 5kg 3x8rep
French press 5kg 3xrep
Nedtrekk m/stang 35kg 3x8rep
Pull ups 3x8rep
Sittende roing 46kg 3x8rep
Concentration dumbel curl 10kg x 3x8rep
Avsluttet med 15 min cardio, 12 stigning og 6 hastighet

Ida