JEG TESTER: TRENINGSDAGBOK

God fredagskveld kjære lesere!

For noen uker siden mottok jeg ei treningsdagbok fra Get Inspired. Noe som passet meg utmerket! Som dere vet så begynte jeg litt smått i januar å bokføre treningen min, og hva passet bedre med en sikkelig treningsdagbok som gjør det lettere å ha kontroll over treningen min? Før har jeg bestandig tenkt at “tsss, hva trenger jeg en dagbok til? Jeg husker da hva jeg løfter uke til uke”. Men etter å ha loggført øktene mine, så er det mye lettere å faktisk ha kontroll på treningen. Har nå brukt denne aktivt i snart 3 uker nå, og må si meg kjempe fornøyd. Har den både med meg på trening, jobb og har den liggende fremme på kjøkkenbenken i leiligheten. Elsker opplegget med å kunne loggføre kostholdet mitt, da det er viktig for meg at jeg får i meg nok mat iløpet av en dag.

Boken er delt opp i:
Målsettingskjema
Testskjema
26 ukeplaner
Styrketrening
Kondisjonstrening  
Kostholdsregistrering

Må si at denne treningsdagboken virkelig har gjort det lettere for meg å trene, og ikke minst morsommere å trene! Det å føle at man faktisk ser fremgang og kan gå frem og tilbake i boken for å se utviklingen du har hatt siste 2 månedene er utrolig motiverende! Du finner denne flotte treningsdagboken til kun 249 kroner, her. Og jeg kan love deg at denne virkelig er verdt pengene. Unn kroppen din noe ekstra, og invester i denne treningsdagboken fra Get Inspired. Over 16 000 spreke jenter har klikket hjem denne treningsdagboken, så hiv deg med og kom deg ett skritt nærmere DINE mål for året 2014.

Terningskast 6


Kostholdoversikt


Styrketrening


Kondisjonstrening


Ukeplan


..Så utrolig fornøyd med denne treningsdagboken! 

Bruker du treningsdagboken fra Get Inspired?

 Produktet er sponset av Get Inspired

Følg meg gjerne på instagram “idadir” for daglige oppdateringer

SPENNENDE NYHET I VENTE !

God ettermiddag kjære lesere!

Endelig.. det er fredag og jeg er allerede ferdig med fredagens treningsøkt. 08.00 var jeg våken og 09.00 var jeg på plass på treningsstudioet. Jeg må ærlig innrømme at jeg elsker å trene på dagtid når det ikke er så mye folk på 3t. Du får tak i de apparatene du skal bruke, slipper å stå i kø, og ja – det er rett og slett helt fantastisk å være der. Musikk på ørene, svetten renner, og jeg har det som plommen i egget. idag var overkropp som stod på programmet, samt 30 minutter cardio trening. Nå står jeg på farten for å gjøre noe veldig spennende. Åhh, kan ikke vente med å fortelle dere hva jeg har tenkt å fortelle dere.. MEN jeg må bare få ting litt mer klart, og bekreftet at dette er faktisk noe jeg skal gjøre fremover. Kommer tilbake med oppdatering senere i helgen! *can`t wait*

Har du avsluttet uken din med ei knallhard treningsøkt?

Dagens treningsøkt;
Sidehev 4kg 3x8rep
Skulderhev (benk) 8kg 3x8rep
Facepull 4kg 3x8rep
Biceps curl 8kg 4x8rep
Consentration dumble curl 5,5kg 3x8rep
French press 5,5kg 3x8rep
Nedtrekk 39kg 4x8rep
Pull ups 4x5rep
Sittende roing 49kg 3x8rep
Avsluttet med 30 min cardio på tredemølle med stigning 12 og hastighet 6. 

-Ida-
Følg meg gjerne på instagram “idadir”  

YES – DEN FØLELSEN (!)

God ettermiddag kjære lesere!

Wow, for en følelse jeg sitter igjen med.. Fy!! Det er så sinnsykt herlig å våkne opp, ha masse energi, og bare dra ræva si avgårde på trening for å fullføre ei kjempe økt! Idag var det underkropp som stod på programmet, og dette er bestandig en tøff treningsøkt, da det er store muskler som skal jobbe. Jeg har underkropp 3 ganger i uken, og det er ingen hemmelighet at dette er favoritt treningspogrammet mitt. Hva er bedre enn ei sikkelig rumpe og faste lår? Nothing! Så derfor blir jeg så utrolig glad når jeg får til et kjempe økt med gode bevegelser og svetten bare renner. Idag var en av disse dagene, og det føles så utrolig godt! Når jeg får til de øvelsene jeg har på programmet med god teknikk og jeg klarer å løfte det jeg skal, DA blir jeg glad og fornøyd. Ja, det er dager som er vanskeligere enn andre å holde fokus på disse områdene, men idag var virkelig min dag. Så nå skal alt bare gå oppover for min del. Ønsker alle en kjempe fin dag videre! 

Dagens treningsøkt:

Knebøy 70kg 4x5rep
Markløft 60kg 3x8rep
Hip thrust 75kg 4x8rep
Kick back m/kabel 6,5kg 3x8rep
Pull throughs 3x8rep
Beinpress 110 kg 3x8rep
Leg curl 35kg 3x8rep
Tåhev 25kg 3x8rep
Hip abduction 35kg 4x8rep
Bulgarske utfall 2x8kg 3x5rep

600 kalorier forbrent, feels so good! 


..Ikke vanskelig å smile når man har fullført ei slik treningsøkt! 

-ida-
Følg meg gjerne på instagram “idadir”

UT AV MIN “KOMFORTSONE”

God ettermiddag kjære lesere!

Idag starter jeg ikke på jobb før 14.30, og hadde egentlig tenkt å ta det helt rolig før jeg skulle avgårde på jobb. Ingen trening, ingen stress. Men tror du jeg klarte det? Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å legge “hviledagen” min til idag, meeeeen så begynte jeg og Ane å prate sammen på facebook I går kveld, og fant ut at ei lita “koseøkt” kan vi jo gjennomføre? Med “koseøkt”  tenker jeg mest på cardio trening. Da slår vi to fluer i en smekk, med både “litt” trening og prating. På en rar måte så ser jeg ikke på cardio trening som ei direkte treningsøkt, da jeg ikke føler jeg “pusher” meg selv på samme måte som med vekter. Så at dette ble min “hviledag” passet meg egentlig perfekt. Og ja, jeg vet egentlig at med hviledag, betyr det avstand fra noen slags form for trening. MEN det er lettere sagt enn gjort for min del.

Apropos overskriften,  “ut av min komfortsone”, så er dette første gang jeg noensinne har brukt en HVIT treningsstopp på et treningsstudio. Rett og slett fordi jeg egentlig hater den hvite fargen. Det er noe med det å være blond å bruke hvite topper, det hører bare ikke sammen i mine øyne. Håret og toppen går på en måte i “ett” og det blir rett og slett kjedelig. Dette gjelder også beige for min del. Så idag gikk jeg utenfor min “komfort” sone og faktisk brukte en hvit treningsstopp. Ikke misforstå meg, hvitt er kjempe fint, men ikke på meg!   Nå er jeg på farten til å dra på jobb, skal bare pakke med meg matboksen med middagen min, samt tusen andre matvarer som skal i sekken før jeg tar bussen. Ønsker alle lesere en fin onsdag!

Har du trent idag eller har planer om å trene?


-Ida-

INSTAGRAM – I AM ALL IN

God kveld kjære lesere!

Jeg legger meg langflat og innrømmer at jeg er verdens tregeste person innen det å være “oppdatert” på androide apps. Ikke misforstå meg, jeg har Iphone, og jeg kan å bruke den, MEN jeg er ikke heeelt oppdatert på alt av det nyeste. Jeg liker å sende meldinger, ringe, bruke facebook og bloggen min, men noe utenom det har jeg ikke tenkt så mye over. Jeg har aldri hatt et eneste spill på telefon, jeg har ikke hatt instagram, twitter og alt det andre som har kommet den siste tiden. Det er jo et HAV av forskjellige apper du kan laste ned, og bruke. Men mitt spørsmål er: trenger jeg egentlig alt dette? Ikke for min del. Jeg har lenge ikke følt for å ha hatt Instagram, men nå som treningen er i fokus og det er spennende å følge med på andre “fitnessjenter” bestemte jeg meg for å kjøre “all in”. Jeg kaller meg “idadir” på instagram, og vil prøve å poste daglige bilder fra hverdagen min, og ja – der trening vil stå mye i fokus. Så følg meg gjerne om du er nysgjerrig på meg og mitt liv.

 Bruker du instagram?

-Ida-  

HVA – JEG BLITT VOKSEN (?)

God ettermiddag kjære lesere!

Som sikkert alle har fått med seg, så var det sesongpremiere av “Paradise Hotel” på TV3 i går, og hvert år har jeg sittet klistret til TV skjermen for å få med meg dette programmet. Jeg har alltids synes Paradise Hotel er alle tiders, og hadde virkelig gledet meg til denne sesongen. Jeg elsker drama, intriger, sex og fyll på TV, og derfor er dette programmet midt i blinken for meg. Men hva skjer? Jo, jeg setter meg ned og begynner å se på programmet. Jeg merker med meg selv at jeg er litt lei. Lei av disse typiske “realityprogrammene” som blir vist på TV der alt handler om nettopp sex, fyll og drama. Og ikke nok med det, det hele var bare rett og slett bare teit. Hele opplegget med disse skuespillerne, passet ikke helt etter min smak.

WHAT? Hva skjer? Har jeg blitt gammel og kjedelig, tenkte jeg med meg selv. Men så kom jeg på en ting.. I am changed! Jeg har jo på alle mulige måter forandret meg det siste halvåret der “fyll og faen” var det store, til at fokuset nå er, “trening og kosthold”. Så det er kanskje ikke så rart at jeg ikke synes Paradise Hotel levde opp til mine forventninger? Det hele endte med at jeg slo av TV`n etter bare 30 minutter, og gjorde klar treningsbagen og treningsklærne for morgendagens treningsøkt. Er ikke dette en forandring i seg selv, så vet ikke jeg hva det kalles!

Så du sesongstarten av Paradise Hotel i går?

-Ida-

MANDAGER –> GRUNNLAGET (!)

God kveld kjære lesere!

Vi er inne i ny uke, og jeg har allerede gjennomført 1 av 6 treningsøkter denne uken. Jeg skal ærlig innrømme at det fristet litt å legge hviledagen til idag, pga mye trening og jobb denne helga. Men hvordan ville det ha startet en ny uke med HVILEDAG? Nei, det går ikke for min del. Jeg har iløpet av 5 måneder hatt 1 uke der jeg startet med hviledag, og det ødela så utrolig mye for resten av uken. Ja, det er sant, det er “bare” mandag , men det er liksom ikke “bare” for meg. Denne dagen skaper ofte grunnlaget for resten av uken min, og derfor ga jeg alt jeg hadde og gjennomførte ei knallhad beinøkt idag. Og NÅ er jeg strålende fornøyd med at jeg får lagt hviledagen til en annen dag denne uken. Jeg har som sagt 6 treningsdager i uken, og 1 hviledag. Denne dagen er ikke bestemt, men tar den litt utifra jobb, andre planer eller rett og slett om jeg er sliten/stiv en dag. Jeg legger som oftes hviledag før ei beinøkt, da dette er tyngre treningsøkter som trenger litt ekstra hvile.

Dagens treningsøkt:
Oppvarming
Knebøy 4x5rep
Markløft 3x8rep
Hip thrust 4x8rep
Kick back 3x9rep
Pull throughs 3x10rep
Bulgarske utfall 3x5rep
Leg curl 3x8rep
Hip Abdcution 3x15rep
Tåhev 3x15rep
Beinpress 3x8rep

Har du startet uken din med ei sikkelig GOD treningsøkt? 🙂


-ida-

VI ER “FOR” STOLTE (!)

God ettermiddag kjære lesere

Hvorfor er vi mennesker bygd slik at vi helst skal klare oss på egenhånd, og at vi ikke trenger hjelp fra andre mennesker? Hvorfor skal vi bestandig gå med hodet så forbanna høyt og aldri “synke” ned på det nivået at man faktisk av og til trenger hjelp? Hvordan ville verden ha vært om vi visste alt og var verdensmestere i aboslutt alt og ingenting? Nei, for min del ville dette blitt et kjedelig liv. Vi er skapt for å ikke kunne alt, og det er helt naturlig at man får hjelp og råd fra andre menensker. Dette kan være hjelp fra venner, familie, kjæreste eller andre. Jeg husker godt da jeg begynte å trene på “Spenst” i februar 2013. Jeg skulle overhode ikke ha hjelp fra noen treningsveileder som jobbet der, – nei jeg skulle klare dette, alene! Jeg søkte på nettet, fant frem til treningsprogram jeg mente passet meg. Men hva skjedde så? Jeg kom på treningsstudioet og fant ikke apparatet jeg skulle bruke i denne øvelsen. Jeg tok en som lignet, og trodde at dette ville gi meg samme effekt. Hvorfor? Jo, jeg var for “stolt” til å spørre om hjelp! Jeg ønsket ikke ekstra oppmerskomhet fra personalet, slik at alle rundt meg så at jeg ikke visste hva jeg drev med. Nei, da gjorde je heller øvelsen litt feil og jeg “så grei ut”.

Den dag i dag, skjemmes jeg litt over tankegangen jeg hadde i starten av 2013. Hvem vet hvordan kroppen min ville vært om jeg faktisk tok meg tid til å spørre og ikke være så forbanna “stolt” at jeg droppet å ta kontakt med noen veiledere for hjelp? Da jeg meldte meg inn på 3T i september 2013, hadde jeg andre tanker i hodet. Det første jeg gjorde var å ta kontakt med en veileder som fikk satt opp et program til meg fra dag 1. Her fikk jeg sett hvordan øvelsene skulle utføres, noe som er veldig viktig. Etter denne timen tok jeg kontakt med en personlig trener for å ta maxpuls test, for så å gå på egne pt timer. Hver gang jeg føler meg usikker på en øvelse, tar jeg kontakt med en av veilederne som kommer på 3T, rett og slett fordi jeg VIL ha hjelp. Jeg er ikke den samme jenta som gikk rundt å var for stolt til å spørre om hjelp. For å oppnå resultater må man få hjelp fra andre, og ja – du må kanskje synke noen hakk ned for å klare å oppnå det du vil, men er det ikke verd det i det store og det hele?! Så absolutt.

Så med dette innlegget ønsker jeg å oppfordre ALLE som trener på treningsstudio om å be om HJELP. Det er ingen “skam” å spørre 1 gang for mye, trust me. Jeg spør og jeg spør, og spør gjerne engang til. Dette fordi jeg VIL se resultater og gir faen i om folk rundt meg glor og tenker “herregud, er hun ikke selvstendig nok til å gjennomføre disse øvelsene?” Fuck it, det er DIN kropp, og det er DU som bestemmer hva du gjør for å oppnå det du har i drømmene.

Spør du om hjelp og råd om trening?

-Ida-

SUCK IT UP

God kveld kjære lesere!

 Hvem sier at man ikke kan? Ihvertfall IKKE jeg. Ja, jeg skal ærlig innrømme at planene mine for helga med både jobbing lørdag og søndag, gjorde ting vanskeligere, men umulig? Nei overhode ikke. Ja, jeg visste jeg hadde knapt med tid til å få presset inn trening, jobb,  transport frem/tilbake med buss, og 3t sine innklemte åpningstider i helgene. MEN vi er kommet til enden av helga, og vet du hva? Jeg klarte å gjennomføre alt jeg hadde satt meg som mål. Stress sa du? Litt, men so what? Jeg er 23 år, ung, “fri” og har ingen barn, så det skulle ikke være noe problem å få lagt inn 3 treningsøkter iløpet av ei hektisk helg. MEN da jeg satte opp denne “planen” min, tenkte kanskje noen der ute “Herregud, at hun orker å styre slik frem/tilbake “BARE” for å få trent i 1 og en halv time?” Ja, jeg vet – jeg har brukt over 1 time tur/retur med buss EKSTRA pga treningen, men det gjør meg overhode ingenting. Jeg har satt meg et mål, og jeg skal kjempe mot det målet.

Det finnes ingen snarveier, og man må jobbe for det man ønsker å oppnå. Det var aldri et spørsmål om jeg hadde tenkt å droppe treningen pga hektisk helg med jobb og transport til/fra, nettopp fordi jeg har bestemt meg. Ja, det skal ikke være så forbanna lett å være på “topp” og få til 6 treningsøkter i uken, samt ha en jobb, venner, kjæreste og familie som “krever” tid av deg, MEN jeg sier bare en ting: “Suck it up” og gjør det beste ut av situasjonen. Du klarer det du bestemmer deg for at du skal klare å gjennomføre, så lenge du har hodet på rett plass. Det er lett å gi opp, og føle synd i seg selv pga man har jobbet så mye den siste tiden, men vet du hva? Det er ingen unnskyldning. DU står for dine handlinger, og det er du, kun du som utgjør de store forskjellene her i livet.

Dette innlegget ble kanskje litt skarpt, men jeg ønsker å vise alle som sliter med motivasjon eller som generelt er opptatt av trening, at DU kan klare alt du vil. Ingenting blir lagt i hendene på deg, og du må jobbe for det du selv ønsker å oppnå. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har kommet på det stadiumet jeg er idag, der det ikke finnes noen unnskyldninger for å ikke trene. Jeg har hodet på rett plass, og da er det enklere å holde fokus på det som er viktig for meg!

Har du lett for å “gi opp” når ting blir vanskelig?-Ida-

BILDEDRYSS FRA FIGHT NIGHT

God ettermiddag kjære lesere!

 Som jeg skrev i går så var det duket for det store arrangementet “fight night in Hell” og dette foregikk på Rica Hell hotel, ikke langt unna flyplassen hvor jeg jobber. Det var søstersen som fikk meg med på dette showet, og jeg angrer ikke et sekund. Søstersen og to andre fitness jenter var “ringdamer” i går, og gjorde en kjempe flott jobb. Disse 3 jentene skal alle stille i bikinifitness sammen i april, og jeg gleder meg til å se de i action. Det var både mannlige og kvinnelige boksere, og selv om jeg er jente, så må jeg si at jeg likte gutte boksingen best. Det var litt mer kraft og action i disse gutta enn hva jentene hadde å tilby. Showet vil bli sendt på viasatsport i kveld, og jeg har tatt det opp slik at jeg får sett det..igjen!

Jeg var også så heldig å få treffe Marthe Elverum, som forresten er verdensmester i junior styrkeløft !! Du kan lese om hennes resultater her. – og bare for å nevne en ting: Denne jenta tar 230 i knebøy! Jeg er ihvertfall helt imponert over hennes innsats, og det hun har klart å oppnådd. Synes ikke det er lenge siden vi gikk på videregående sammen, og hun var like “spinkel” og “svak” som meg. Ting forandrer seg, og det er det som er så morsomt med sport og idrett. Vi fikk både sang av flinke Are Hembre, og dans av et flott par fra Stjørdal svingklubb. Vi hadde utrolig god plassering,selv om stolene kunne vært litt bedre å sitte på, men slik er det nå alltids med slike arrangement. Man nyter det, og kjenner det dagen etterpå.. i rumpa!


Følg disse 3 fitness jentene på instagram:
Ingridha , maikenst , linntiller


Flotte Marthe Elverum – verdensmester i junior styrkeløft
Instagram: frkelverum


Tusen takk for en kjempe fin kveld sammen Ane <3


Are Hembre synger både den engelske og norske nasjonalsangen


Lillesøster i action


Maiken i action


Ingrid i action

Ida

Følg meg gjerne på instagram “idadir”