TRYKKBØLGEBEHANDLING

God kveld kjære lesere!

I går var det akkurat 8 uker igjen til jeg skal delta på mitt første maraton i Barcelona, den 10 mars!! Det er så sykt å tenke på at dette løpet faktisk nærmer seg, og at jeg skal gjøre dette! Jeg sprang som dere vet mitt første halvmaraton i september her i Trondheim på 21,5 km, men denne gangen er det snakk om 42 km, – og det er LANGT! Jeg har aldri løpt så langt i hele mitt liv, og har derfor i flere måneder nå forberedt meg på denne avstanden ved å følge en løpeplan fra min flinke coach Arve.

Denne planen er lagt opp med 5 løpeøkter i uka, og det merkes godt på føttene med så mye løping. Jeg har vært heldig og aldri hatt noe plager med beina mine, men de siste 2 mnd har jeg opplevd litt ubehag i leggene mine. Jeg har flere venner som har slitt med kraftige beinhinnebetennelser, og jeg ville være litt “føre var”. Derfor tok jeg kontakt med fysioterapeut Ingrid Avelsgaard som jobber ved “House of Femme” her i Trondheim, for å få sett litt på leggene mine og sette en “status” på de. Etter en grundig undersøkelse av leggene kom Ingrid frem til at jeg hadde en mild start på en beinhinnebetennelse. Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket, fordi jeg trodde ikke at dette var en betennelse, da jeg ikke hadde store smerter under løpingen. Men gjett om jeg var glad for at vi fikk tak på problemet FØR det utartet seg til en kraftig betennelse! Så da var det trykkbølgebehandling som stod på planen fremover.

Hva er trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling er en fysikalsk behandling som brukes ved langvarige seneplager og smertetilstander i muskel-/skjelettsystemet. Behandlingen består av å sende en rekke høyenergi-lydbølger inn i skadet vev. Dette er med på å sette i gang tilhelingsprosessen og legge til rette for at kroppen kan legge ned friskt vev.

Behandlingen utføres 1 gang i uken og det er vanlig å oppnå smertelindring i løpet av 3 behandlinger. Man har som oftest 3-5 behandlinger, og den gjøres i kombinasjon med annen fysioterapeut- eller kiropraktorbehandling

I dag var min tredje behandling hos Ingrid, og jeg merker allerede fremgang på leggene mine, noe jeg er super glad for! Det er utrolig viktig at leggene mine spiller på lag nå frem mot maraton løpet, og derfor er jobben Ingrid gjør helt enestående! Jeg er så takknemlig for den behandlingen som Ingrid gjør for meg, og den kunnskapen hun sitter med. Jeg får så mye god informasjon og øvelser som jeg kan gjøre hjemme eller på gymmet som vil bidra til en mer skånsom løping og trening generelt.

Jeg oppfordrer alle som løper mye, eller er mye på step timer (som også er en hard belastning for ankler/legger) om å lytte til kroppen sin og kjenne på eventuelle smerter man må føle når man er på trening. Det koster så lite å få det sjekket ut hos profesjonelle fagfolk som Ingrid, og kan bety så mye for kroppen og treningen din videre.
Så gjør som meg, ta kontakt med Ingrid (ingrid.houseoffemme.no / 988 69 253)

Mer info om Ingrid Avelgsgaard:

MNFF
Utdannet fysioterapeut NTNU, 2016
Sertifisert gravidinstruktør

 Erfaring
Rehabilitering, kommunal fysioterapi, medisinsk og ortopedisk avdeling ved sykehus, barnefysioterapi, bassengfysioterapi. Har de siste 2 årene jobbet som online PT/coach med utarbeiding av treningsprogrammer og personlig treningsveiledning.

Kurs

  • Grunnkurs trykkbølgebehandling
  • Bekkenleddsmerter 1
  • Femmetrening: Gravid 1
  • Femmetrening: Gravid 2
  • Massasjekurs
  • Førstehjelpskurs i vann
  • Step/aerobic instruktørkurs
  • Kontakt:

[email protected] / 988 69 253