NEXT UP – MARATON OM 4 DAGER

God kveld kjære lesere!

Nå er det kun 4 dager igjen til jeg skal springe mitt første halvmaraton løp, og det foregår her i min egen by TRONDHEIM. Jeg må si det er både spennende og skummelt på en og samme tid. Det føles ut som om det var i går at jeg bestemte meg for å melde meg på, – selv om dette har vært planlagt i flere mnd, og nå er det kun 4 dager til. Tiden bare flyr avgårde og ja, nå står dagen her snart. Lørdagen klokken 14.15 så har jeg starttid og jeg skal ærlige innrømme det skal bli godt å komme i mål.

Hva er målet?
Ja, det er det mange som har spurt meg om. I første omgang da jeg meldte meg på var målet å bare fullføre 21 km. Men etter jeg sprang 21 km i Oslo for første gang i sommer, så føler jeg jo presset om å klare å slå tiden min som var på 2 timer og 4 minutter. Jeg tror helt ærlig at jeg ikke vil klare å slå den tiden med så mange minutter/sekunder, så jeg har ikke så store håp. MEN jeg skal prøve å slå tiden min.

Planen var egentlig å løpe alene, men så har jeg i siste liten fått med meg kjæresten til bestevenninna mi. Noe jeg er super happy for! Det føles bedre å løpe sammen med noen som pusher litt underveis og som kan motivere. Så i morgen har vi planer om å teste løypa vi skal løpe på lørdagen for å se hvordan den er lagt opp. Jeg har som sagt ALDRI løpt noe maraton, så dette blir veldig spennende.

Denne uken har jeg prøvd å planlagt løpeøktene mine og kostholdet mitt med hjelp fra min coach Arve Kristoffersen, men også med hjelp fra min gode venn Magnus. Jeg og Magnus har kjent hverandre i mange år, og han har god peiling på kondisjonstrening og kom med noen råd og tips som jeg så absolutt skal benytte meg av under maraton løpet. Vi skal også faktisk på en workshop på 3t Leangen på fredagen for å lære mer om løping og teknikk/pusting, så det passet jo utmerket , dagen før selve maraton! Dette er ett fantastisk tilbud som 3t gir GRATIS til medlemmer. Jeg må si jeg er mektig imponert over 3t og hva de har å tilby sine kunder. Alt fra gode sal timer, oppfølging av trenere til slike workshops som omhandler teknikker ved løping, styrketrening og mer til. Jeg har vært 3t medlem siden 2013, og er utrolig glad for det! Trondheims beste gym – uten tvil!

Så ja, 4 dager igjen til maraton og jeg er nok så “klar” som jeg kan bli. Jeg får gjøre mitt beste og det får holde. Jeg skal ikke være så streng med meg selv, fordi jeg har trossalt kun løpt i 6 måneder. Jeg er fornøyd uansett sluttresultatet og egen prestasjon!

SÅ over til noe veldig gøy!
Både mamma, mormor, lillebror og Jørgen skal komme å heie på meg under maraton løpet! Jørgen lander med fly i kveld og skal faktisk være her i nesten 2 uker. Det skal bli utrolig godt å ha han her så lenge, og selv om han må holde seg mye i ro så er det godt å bare vite at han er hjemme hos meg når jeg er ferdig på jobb/trening. Gjøre de hverdagslige tingene som å spise mat sammen og ikke minst sove sammen! Jeg har også skaffet oss singstar og PlayStation 2, så vi skal nok få tiden til å gå, selv med en skadet kropp som Jørgen har etter operasjonen for snart 3 uker siden.

Følg meg gjerne på instagram @idadir

 

PETIT SKJØNNHETSSALONG – 15% RABATT

God kveld kjære lesere!

Jeg har en gledelig nyhet å fortelle dere, og det er at dere kan få 15% rabatt på en valgfri behandling hos Petit skjønnhetssalong her i Trondheim i hele september. Jeg går der og fikser både vippene mine og neglene mine og er SUPER fornøyd. De tilbyr også voksing, Botox/filler, brynsforming og mer til. Du kan lese mer om alle behandlingene deres og prisene her (gjelder også booking)

Jeg går til Maria som behandler for vipper og jeg bruker volumvipper i ulike lengder fra 10-13. For meg er det utrolig viktig at jeg har vippe extenions, da jeg trener såpass mye som jeg gjør (og svetter MYE). Det går ikke ei eneste økt uten at svetten piler nedover ansiktet og sminke er bortkastet. Så det at jeg fremdeles føler meg nokså “fresh” etter 1-2 timer med løping med vipper fra Petit er utrolig DIGG. De tåler så mye mer enn hva folk tror. De tåler både svette, dusjing, øyenskygge og ja – ulike sovestillinger med hodet. Jeg bruker å fylle på hver 2 uke da jeg liker at vippene alltid ser freshe og fine ut. De fleste går 2-3 uker for påfyll.

Neglene mine får jeg gjort av Sandra, og dette er gelenegler vi legger. Jeg er totalt avhengig av både negler og vipper og er så glad for at jeg har funnet disse damene som jobber på en og samme arbeidsplass. Jeg er veldig glad for at Petit bruker gele, og ikke akryl. Jeg liker begge, men gelenegler er mye mer “elastiske” om du forstår meg riktig. De føles lettere på neglene og jeg liker konturen på neglene bedre. Jeg har påfyll på neglene hver 3 uke, og det er stort sett da man også bør ha påfyll på negler.

Bruker dere kodeordet “idadir15” så får du 15% på en valgfri behandling i september. (vipper, negler, Botox/filler, voksing etc)

For mer informasjon:

Nettside her (priser og booking)
Facebook her
Instagram @petitnegler

 

FUCK JANTELOVEN!

God kveld kjære lesere!

Janteloven ble skrevet i 1933, og har preget mye av det norske samfunnet vi lever i. Loven går i korte trekk ut på at du skal IKKE tro at du er noe. Dette er en “lov” jeg synes er helt bak mål og mening.

Hvorfor skal det være slik at vi mennesker ikke kan dele stolthet og glede ved egne prestasjoner? Hvorfor skal vi ikke få ytre følelser for mestring og oppnåelse når vi har jobbet hardt for noe? Akkurat dette har jeg aldri skjønt, og blir nok heller aldri å forstå meg på.

Jeg har helt siden barndommen følt at jeg ikke kan glede meg på vegne av ting jeg har oppnådd her i livet, nettopp på grunn av denne tåpelige loven som sier “at jeg ikke skal tro jeg er noe klokere enn dere andre”. Hele ungomdskolen og videregående brukte jeg mye av tiden min på å studere og jeg tok skolen veldig seriøst. Jeg gikk ut av videregående med 5,3 i snitt og følte alltid jeg måtte skjule resultatene mine fordi jeg kunne ikke være bedre enn de andre i klassen. Prøve etter prøve fikk jeg 6`ere og nei, jeg kunne ikke vise glede – fordi jeg skal ikke tro jeg er noe! Jeg holdt mange av karakterene mine for meg selv store deler av skolen nettopp pga denne janteloven. Jeg jobbet så hardt for å oppnå karakterene jeg gjorde, men fikk ikke lov til å glede meg over det. Dette synes jeg er helt forkastelig i dag, og jeg skulle ønske jeg kunne ta tilbake tiden og vise EKTE GLEDE og stolhetsfølelse over mine resultater.

En annen ting jeg husker godt fra barndommen var at jeg spilte fotball fra jeg var 7 år til jeg var 15 år. Jeg var kaptein på laget i flere år og ble tatt ut til flere sone samlinger rundt omkring i landet. MEN, jeg gledet meg aldri over disse tingene. Jeg følte alltid at jeg måtte senke meg og late som at dette ikke betydde noe for meg, selv om det betydde MASSE! Båndet på armen jeg fikk for å være kaptein gikk fort av så fort jeg hadde sjansen til å ta det av. Jeg ville jo ikke bli sett på som “annerledes” innad i gruppen vår. Jeg ville ikke ta for mye plass – jeg skulle jo ikke tro at jeg var bedre enn de! For noe TULL, jeg skulle ha bæret det båndet med stolthet og ikke tatt det av før jeg tok av meg drakta. Men nei, der kommer den forkastelige janteloven inn igjen!

Med årene har jeg både blitt sterkere, klokere og mer sikker på meg selv, og har faktisk begynt å gi faen i denne janteloven. Jeg har som dere vet siden 2013 drevet aktivt med styrketrening, og har oppnådd resultater jeg bare kunne drømme om. Fra en usunn livsstil til å forandre kroppen min slik jeg har gjort de siste 4 årene, har vært en magisk reise som jeg aldri ville vært foruten. All den kunnskapen jeg har opplagt meg med hjelpe fra coacher og venner/bekjente har gjort meg til en mye sterkere person. Jeg har hele veien delt både oppturer og nedturer med dere lesere, der jeg både har gitt meg selv ros for jobben jeg har gjort og resultatene jeg har oppnådd, men også delt mine nedturer med dere der jeg fortelle dere om cheat days og perioder der motivasjonen ikke har vært på topp.

Så JA, jeg har gitt faen i janteloven de siste 4 årene og jeg er stolt av det. Jeg er glad for at jeg tørr å dele mine resultater med dere og venner/bekjente. Jeg håper bare flere tørr å vise frem glede ved egne prestasjoner og oppnåelser man har gjennom livet. Jeg føler på ingen måte at jeg er en skrytepave når jeg forteller dere om fremgangen min på løpingen min, fordi dette er hardt arbeid som jeg vil vise frem for dere – også slik at dere kan se at ALT er mulig å oppnå ved hardt arbeid. Jeg føler heller at jeg er en motviasjonskilde til mange der ute som trenger det lille ekstra “puffet” til å ta steget for å teste egne grenser. Jeg er evig takknemlig for at jeg får lov til å dele mine oppturer og oppnåelser med dere UTEN å bli dømt. Per dags dato har jeg aldri fått en eneste negativ tilbakmelding på det jeg gjør – og takk for det!

Når dette er sagt så må jeg bare tilføye at jeg er ikke den typiske jenta som bruker massevis av penger på dyre vesker, dyre klær eller dyre ting for å vise meg frem og hvor “vellykket” jeg er. Jeg investerer heller i opplevelser/reiser, god helse og herlige mennesker. Jeg jobber hardt for å oppnå mine mål (hardere enn dere tror), og jeg kan derfor si at jeg har lov til å gi meg selv skryt og vise det til resten av verden. Jeg gjør min greie, og jeg er stolt over det og kan si det: JEG ER NOE!

Bildene nedenfor viser ting jeg har oppnådd og fått opplevd som jeg er STOLT over og vil vise frem til hele verden at jeg har gjort. Alt fra å hoppe i fallskjerm i Australia, til utviklingen med treningen min, til å klatre i en fjellvegg,  til det å klare å løpe 20 km utendørs. Ja, dette er ting jeg kan være stolt over og som jeg viser frem med en god følelse!

Følg meg på instagram for å se min hverdag @idadir

 

.

 

 

MIN PROGRESJON MED BAILINE

God kveld kjære lesere!

Nå har jeg i snart 1 år drevet jevnlig med Bailine i samarbeid med 3 flotte damer (Tove, Berit og Anne). De holder til på torgkvartalet på Stjørdal, og har drevet på i mange år og er utrolig erfarne kvinner som brenner for yrket sitt. Jeg har tidligere skrevet litt om Bailine og hva dette går ut på, men tenkte å skrive litt mer utfyllende om hva Bailine faktisk utgjør for kroppen og helsen til folk (inkludert meg selv).

Hva er Bailine? (fakta hentet fra Internett)
Bailine er elektronisk muskeltrening (større pads over hele kroppen med andre frekvenser og aktiveringsmetoder) Dette er altså elektroder som er koblet til kroppen og gir strøm for å aktivere musklene våre, – noe som gjør at musklene må jobbe. Derfor kan dette kalles trening.

Elektronisk trening brukes også av medisinsk personell for oppbygging av muskler på pasienter med f.eks. tverrlammelser. Økningen av muskelmassen kan være opp til 40%.

Undersøkelser viser at også muskler til friske mennesker blir sterkere med elektronisk muskeltrening. Vi kan se at muskelstyrken kan øke fra 38% til 50% etter kun 19 dager med elektronisk trening.

Denne samme forskingsrapporten påpeker også at styrken ikke bare vil bli oppnådd på normalt friske mennesker, men også på veltrente atleter. Elektronisk trening ble brukt av idrettsutøvere allerede under OL i München 1972.

Gjennom flere år har det stadig kommet tilbakemeldinger fra kunder som har fått mindre smerter etter bruk av Bailine trening. Behandlinger har vært utprøvd i flere år ved Akershus Universitetssykehus smerteklinikk med gode resultater. Over 80 % av pasientene sier at behandlingen førte til en
smertereduksjon.

Resultater med Bailine

– Slankere og fastere figur
– Redusering av kroppsmål med 1-2 str
– Oppstramming av slapp hud
– Økt forbrenning
– Bygger opp muskelmasse
– Smertelindring
– Sportskader
– Bli stressfri, – få OVERSKUDD

Min vurdering av Bailine

Jeg var som mange andre veldig skeptisk til Bailine og effektene det ville ha på meg. Jeg klarte ikke helt å tro at det å ligge rolig på en benk i 30 – 60 minutter ville gjøre kroppen min noe særlig godt. Hvordan kan jeg bli fastere i figuren på å bare ligge der uten å fysisk trene? Hvordan skulle dette klare å gjøre meg sterkere og bygge opp muskelmassen min? Jeg ligger jo bare der og hører på musikk og “slapper av”.

Etter 1 år kan jeg bekrefte at dette funker! Jeg har en gang i uken gått på Bailine trening og har fått utrolige resultater. Når sant skal sies så må du ta noen Bailine behandlinger før du kjenner effekten. Så den gratise prøvetimen er mest for å “kjenne” på hvordan det føles ut. Du må nok investere minimum 4-8 Bailine behandlinger før du vil merke noe forskjell. Det første jeg la merke til var overskuddet jeg fikk etter hver gang jeg var der. Jeg fikk så sykt mye energi og følte at jeg var i stand til å gjøre ALT på kort tid. Jeg sov bedre, og tro det eller ei, – jeg stresset ned.

Etter hvert begynte jeg å se at kroppen min endret seg. Jeg startet jo ikke med Bailine for å gå ned i vekt eller for å stramme opp (da jeg trener mye og hovedfokuset ikke lå på oppstramming), – MEN kroppen min ble strammere og jeg oppnådde utrolige resultater. (41 cm har jeg gått inn!).

Etter hvert merket jeg at kroppen min ble sterkere, og kjernemuskulaturen min (core) ble bedre. Jeg fikk faktisk kontakt mellom mage og rygg, noe som var hovedfokuset mitt da jeg begynte med Bailine, få kontakt med kjernen! Jeg har aldri vært sterk nok til å ta situps, så det var målet mitt.

Samtidig som jeg ble smalere og bedre kontakt med mage/rygg, så ble jeg også sterkere generelt i hele kroppen. Jeg økte muskelmassen min med 0,2 kg! Når det er sagt så er det ganske mye å øke i muskelmasse, da jeg sluttet med styrketrening og begynte med løping, og da KUN løping. Så Bailine har gjort sine underverker og faktisk bygget muskelmasse på alle de timene jeg har ligget og “slappet” av på senga.  

Hva har jeg oppnådd?

– Gått inn 41 cm
– Blitt sterkere i core (mage/rygg)
– Klarer å ta situps alene
– Fått mer overskudd
– Gått opp i muskelmasse

Om du er interresert i Bailine og hva det kan gjøre for deg så ta ikke nøl med å ta kontakt for en prat eller en gratis prøvetime!
– Bailine utgjør en stor forskjell!

 

For mer info
Hjemmeside her
Facebook side her

For booking (gratis prøvetime!!)
Telefon: 98 87 22 00
Mail: [email protected]

JEG ER MEKTIG IMOPONERT

God kveld kjære lesere!

Helga nærmer seg slutten, og jeg sitter igjen med ett stort smil om munnen. Vet dere hvorfor? Jo, fordi en av mine beste venninner fullførte sitt første ULTRA maraton i terreng løp oppe i Meråker i går! Og jeg var der å heiet henne frem til mål! Dette var snakk om 70 km fordelt på 9 ulike fjelltopper. Tanja har tidligere løpt flere maraton, men aldri noe slikt som dette, så jeg var veldig spent og nervøs for henne. Heldigvis sprang hun sammen med to av sine beste kompiser, som jeg også kjenner godt.

Løpet startet klokken klokken 09.00 i går og 16 timer etterpå var hun i mål. Ja, du hørte riktig, 16 timer. Dette er snakk om TUNGE 70km, og jeg er så sykt stolt over innsatsviljen hun har! Ikke nok med at hun løp/jogget og gikk disse 70 km, men det ble også regn/tåke og dårlig sikt de siste 10 km inn til mål. Klokken 00.50 kom hun i mål, og da hadde hun trosset tøffe 70 km.

Jeg og en kompis dro oppover til Meråker for å heie henne inn i mål de siste 5 km. Så vi stod på en fjelltopp fra klokken 19.00 og ventet på henne. Jeg må nok innrømme at jeg var litt dårlig forberedt, da jeg ikke hadde på meg nok klær til å være ute i 5-6 timer oppe på fjellet i regn. Men det er utrolig hva man gjør for å holde varmen og for å heie venninna si inn til mål. De timene oppe på fjellet var absolutt verd det når jeg så henne og Ole komme imot oss med hodelykter 00.50 på natta. Sammen løp vi inn i mål, og for en følelse!!

Ble nokså rørt over hva hun har oppnådd og den følelsen av å ha ett så sterkt vennskap som vi har. Tanja er nemlig en av de største grunnene til at jeg har likt å løpe. Hun har gitt meg så utrolig mye gode råd og tips for å bli glad i å løpe, så for meg var det helt naturlig å komme opp til Meråker for å støtte henne 100% gjennom dette løpet på 70 knallharde kilometer.

Om du ønsker å bli inspirert av denne flotte jenta, så følg henne på instagran @tanjag

Ha ei fin uke alle sammen!