PÅSKE DU LIKSOM

God kveld kjære lesere!

Nå er det en stund siden bloggen har vært oppdatert, så nå var det på tide å komme med et innlegg igjen. Jeg har lenge ønsket å poste et blogginnlegg, da jeg har så mye å fortelle dere, så mye bilder å dele og ja rett og slett ting å dele med dere. MEN tiden har ikke strekt til, dessverre. Dagene har gått i ett, og jeg kan ikke fatte å begripe at vi allerede er kommet til april i morgen. Tiden i 2015 har bare flydd avgårde, og før vi vet ordet av det er året 2015 over! 

Nå har de fleste av oss gått ut i påskeferie, eller har ihvertfall planer om å gå ut i ferie enten idag/i morgen. Men for min del betyr påsken – JOBBING. Ja ikke noe nytt, jeg jobber påske, jul, helligdager , søndager og ja, alltid når alle andre har fri. Slik er det å jobbe på flyplass. Men jeg skal ikke klage, jeg tjener greit på å jobbe i påska og disse pengene kommer godt med når lønna strømmer inn. 

Så påsken min går nok mest til jobb, trening og noen venninnebesøk. Mamma, lillebror og mormor har tatt turen til Tenerife og pappa har dratt utover til Åfjorden. Så jeg føler meg litt alene her hjemme i Trondheim. Men men, får gjøre det beste ut av det. 

Har du noen planer i påsken?

Følg meg på insgram “idadir”

LET`S DO THIS

God kveld kjære lesere!

Om noen av dere har tatt turen innom en 7eleven butikk de siste to dagene, så har du garantert lagt merke til den store bakevarekampanjen vi kjører. Du får alle bakevarer for kun 10 kroner pr.stk. Noe som er sinnsykt billig, da en muffins opprinnelig koster 33 kroner. Så ja, her kan du hamstre! Nå skal det sies at kampanjen kun har pågått i 2 dager, men det er utrolig spennende å ikke minst motiverende å jobbe når man har noe å “strekke” seg etter. Vi har satt interne mål for hver dag nå i 2 uker fremover, som vi skal klare!

Derfor kan du tenke deg at nattvaktene mine er ganske så travle med å steke alt av boller, croissanter, muffins og legge opp alle bakevarer til kl 06.00. Samtidig skal jeg ordne klart alt annet som skal selges. Så puuuh, krevende MEN morsomt! Så om du er i nærheten av 7eleven på Trondheim lufthavn Værnes, ta turen innom da vell og kjøp deg en valgfri bakevare til kun 10 kroner!! -let`s do this

Ikke si meg at dette ikke fristet? 🙂
IT`S MONDAY

God kveld kjære lesere

Det er mandag, og en ny uke står for tur. Akkurat nå sitter jeg godt plantet i sofaen med dagens middag. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er noen mesterkokk, da jeg i bunn og grunn har spist det samme siden oktober 2013 (karbonadedeig, ris og grønnsaker). Det har i hovedsak vært middagen min, fordi jeg føler meg så “sikker” på at jeg får i meg rett mat, og ikke noe kroppen min ikke skal ha. Nei, jeg er ikke på diett, men jeg liker å ha kontroll på hva jeg tilfører kroppen min. Derfor har jeg gått for den sikre løsningen hver gang.

Men idag hadde jeg litt tid til overs, da jeg var ferdig på nattvakt 06.30 i morges, og sov frem til 16.00. Våknet opp 16.00, uthvilt og følte meg så bra. Tok en lang dusj, og begynte å tenke på middag. Jo! Idag ville jeg prøve noe nytt, og resultatet ble veldig godt. 

Du trenger:
500 gram kylling
1/2 brokkoli
2 gulrøtter
1 boks mais (kan sløyfes)
1 boks kokosmelk (light)
Curry, salt og pepper 

–> Stek kyllingen i småbiter, tilsett krydder
Tilsett grønnsaker og mot slutten tilsetter du kokosmelken.
Serveres med ris / salat.
–> enjoy!

Så ja, dette ble dagens middag, og jeg er god og mett.
Nå skal jeg sette kursen mot treningssenteret for å gjennomføre ukas første treningsøkt!

Ønsker dere alle ei fin uke, og gjør det beste ut av uka.  

SOLSKINNSHELG

God kveld kjære lesere!

Det er FREDAG, og strålende solskinn her i Trondheim by. Hva kan være bedre enn dette? Jo. for min del kunne jeg mer enn gjerne ha ønsket meg fri. Typisk at den første solskinnshelga så er det min tur til å ha jobbhelg. Jeg skal egentlig ikke klage fordi jeg har ikke jobbhelg mer enn hver 5 uke (hos Avinor), men er litt trasig når jobbhelga kommer på ei slik helg med så godt vær. Jaja, ingenting å gjøre med det, får bare gjøre det beste ut av helga allikevel.

Ser at det er en liten stund siden jeg oppdaterte bloggen sist, og det skyldes rett og slett litt mangel på tid, men også problemer med internett. Jeg har nå bodd i leiligheten min i snart 6 måneder og sliter ENNÅ med internett forbindelsen. Før har jeg egentlig ikke brydd meg noe særlig og bare brukt 4G på telefonen, men nå som jeg tenker å blogge litt fremover så er jeg avhengig av internett. Jeg betaler også 349 kr ekstra pr.mnd for å få hurtigere internett, så dette er ikke holdbart. Så nå til uken får jeg endelig en tekniker på besøk som skal se på problemet. Internett skal jeg ha før jeg betaler noe mer , fordi dette tullet finner jeg meg ikke i.

Utenom dårlig internett forbindelse, så hadde jeg min første treningsøkt i går på snart 4 uker. Grunnet ferie og prolapsen i ryggen jeg pådro meg så har jeg hatt et langt opphold. Gleden var derfor STOR når jeg gjennomførte en og en halvtimes økt i går! NÅ skal dette bare fortsette og jeg må si jeg gleder meg til hver treningsøkt jeg skal fullføre fremover. Har vært og handlet inn stort på Coop Obs for hele neste uke, så nå kan jeg påstå at både treningen og maten SKAL bli bedre.

Ønsker alle mine kjære lesere en fin fredagskveld!

KROPPSANALYSE

God kveld kjære lesere!

I går bestemte jeg og to venninner oss for å hive oss på en kroppsanalyse test som foregikk på ett av Trondheim største treningssenter, nemlig 3T Rosten. For å gjennomføre denne testen måtte vi betale 150 kroner, da dette ikke inngår i medlemskapet.

Det var med blandede følelser at jeg gjennomførte denne testen, og dette skyldes formen jeg er i. Jeg har jo tidligere gjennomført slike kroppsanalyser og jeg visste jo at jeg ikke ville få like gode resultater som jeg hadde tidligere. Tallene jeg hadde i starten på 2014 var jo etter min mening over all forventning, så jeg visste jeg ville bli skuffa denne gangen. Derfor var jeg ikke helt begeistret da jeg stilte meg opp på vekta for å få sannhetens øyeblikk.

Hva går denne kroppsanalysen ut på tenker du kanskje?
Jo denne testen fungere slik at man stiller seg oppå ei vekt (med klær på, kun sokker som skal taes av), så scanner den kroppen. Alle deler av kroppen blir scannet, og etterpå vil du få et ark med drøssevis av tall/opplysninger. Scanningen tar maks 5 minutter. Så du får MYE informasjon på kun 5 minutter.

Via denne kroppsanalysen får du blant annet vite:

Fettprosent
Fettmasse i kg
Fettfri masse i kg
Muskelmasse
Metabloiske alderen din (Hvor ung/gammel kroppen din er, jo yngre jo bedre)
Balansen i muskelmassen din (hvor mange kg muskler du har per kroppsdel)
Balansen av fettprosent i kroppen (hvor mange kg fett du har per kroppsdel)
Viceralt fett

Resultatet av denne testen?
Skal jeg være helt ærlig så ønsker jeg egentlig å holde resultatene for meg selv, men så tenker jeg at jeg må jo bare være ærlig med dere og la dere “se” sannheten.
Jo jeg har gått opp i fettprosent (noe som ikke er en positiv endring),
  Jeg har gått ned i muskelmasse (noe som ikke er en positivt endring),
 Jeg har fremdeles laveste score på det såkalte farlige fettet som vi kan ha i kroppen (Victeralt fett),
Jeg har en metablisk alder på 15 år (gått opp fra tidligere), 
jeg har en grei fordeling av muskler i hele kroppen.

Nå skal det sies at disse testene ikke stemmer 100%, da dette kommer faktisk veldig an på dagsformen din. Har du drukket mye den dagen, spist ekstra, har du hatt ei treningsfri uke så vil alt dette påvirke resultatet. Jeg skal ikke pynte på sannheten og skylde på vekta bare fordi jeg ikke likte resultatene.

En annen ting som jeg ble overrasket over er at silikon regnes som fett. Så har man silikon og måler seg, så vil silikonet slå ut som fett, noe som er veldig kjedelig. Derfor vil jeg egentlig aldri få vite hva min eksakte fettprosent ligger på. Kun ved bruk av fettklyper eller instrumenter på sykehus.

Har du gjennomført en slik kroppsanalyse?

HJEMMELAGET SUNN CARBONARA

God kveld kjære lesere!

Jeg var hjemme fra jobb 07.30 i morges, og da var det rett å finne senga. I morges var det vanskelig å få til å sove, rett og slett fordi det var mye veiarbeid utenfor soverommet mitt. Men heldigvis har jeg investert i noen ørepropper som ligger ved siden av meg ved senga. Disse har virkelig vært en god investering, da jeg er helt avhengig av å ha det helt stilt rundt meg når jeg skal sove. 

Jeg hadde planer om å sove til 3, men våknet av meg selv litt over halv 1. Dere vet den følelsen når dere våkner og egentlig VET at du burde ha sovet litt ekstra? Det ble kun 5 timer søvn, så det er egentlig ikke nok for min del. Men jeg var våken halv 1, og kunne ikke gjøre noe mer med den saken. Heldigvis hadde jeg lagt planer fra 3 og utover, da Jannicke kom på besøk. 

Når Jannicke er på besøk så blir det bestandig snakk om trening og mat, så det var ingen overraskelse at hun satte i gang med å lage middag til meg. Jeg fortalte henne hvor lei jeg var av samme type mat hver dag, så derfor prøvde vi ut noe nytt. Nemlig hjemmelaget sunn carbonara. 

Innhold:
2 egg
1/2 boks lett fløte / matfløte
Hvitløkskrydder
Karbonadedeig
Pasta
Ost (lett ost er en fin variant)

Karbonadeigen kan også byttes ut med skinke som du kan steke i panna – blir litt som “sunn bacon”.

Slik gjør du:
Visp egg og fløte sammen, krydre underveis.
Kok opp pasta og tilsett “blandingen” i pastaen.
Avslutt med å tilkjøttet ønsket kjøtt i blandigen.

MY WAY BACK

God kveld kjære lesere!

Det er ingen hemmelighet at når man har ferie så sklir man litt ut av hverdagen. Se bare på meg som har hatt ferie i over 2 uker og faktisk har pådratt meg en liten prolaps i ryggen pga for lite aktivitet? Det er jo egentlig ganske grusomt. Men når jeg tar meg ferie så tar jeg meg faktisk HELT ferie fra alt, og da både trening og mat. Så de siste 2 ukene har det kommet noen ekstra kiloer, som så absolutt skal bort. 

Jeg hadde min første arbeidsnatt i går, og følte at det var en god start på uken å begynne å handle inn til et sunnere og bedre kosthold. Jeg blir 1000 ganger mer motivert når jeg har skapene er fylt opp med SUNN og næringsrik mat. Det sies jo at 80% av din oppnåelse skjer via RETT mat, og det kan jeg skrive under på. Jeg hadde aldri oppnådd slike resulateter som jeg har hatt det siste året hvis jeg ikke hadde hatt kostholdet mitt på plass. 

Treningen er også selvfølgelig viktig for å kunne bygge muskler, men maten er absolutt noe man ikke må glemme. Og nei, man trenger ikke være nazi med å veie gram på alt man skal spise om man ikke skal drastisk ned i vekt eller stille i fitnesskonkurranse. Akkurat nå lever jeg ikke på noe diett og lever heller ikke etter vekta. Jeg har lært meg ca hvor mye mat kroppen min tåler før jeg begynner å legge på meg igjen, noe jeg synes er veldig godt. Dette kommer av kunnskapen jeg har fått gjennom ulike dietter jeg har fått satt opp fra min tidligere coach Gunnar Strand Jacobsen. Du kan finne hans coaching facebookside her. Kan med hånden på hjerte sverge til Gunnar sine dietter, så om DU vil se resultater så ta kontakt med han, du vil ikke angre!  

I bunn og grunn handler et godt kosthold om et variert kosthold med alt fra egg, melk, rent kjøtt til grønnsaker. Du trenger ikke å være forsker for å forstå hva som er bra for kroppen din og ikke. Start med å kutt ut saus, smør, hvitt brød, brus og bytt fra kjøttdeig til karbonadedeig, og du er på GOD vei allerede. 

Jeg kan nesten ikke få sagt hvor “gira” jeg er på for å komme tilbake til den formen jeg var tidligere i sommer. Jeg har virkelig følt at kroppen har vært med på en berg og dalbane, pga mine opp og nedturer hele veien. Nå håper jeg at alt er stabilt og at jeg er klar for å faktisk opprettholde dette i tiden fremover. 

Er du med på å forbedre ditt kosthold?

Bildet til venstre er fra i sommer