CAN`T WAIT

God kveld kjære lesere!

Må først få takke for alle gratulasjoner angående mitt forrige blogginnlegg, setter stor pris på slike tilbakemeldinger! Og ja, som dere kanskje har fått med dere så er det strålende vær her i Trondheim og flere steder i landet. Og hvor befinner jeg meg?!  Jo, på jobb! Jeg har jobbet 4 kvelder på rad denne uken, og ser virkelig frem til 2 fridager nå, can`t wait! Det er jo meldt finvær helt frem til søndagen, så jeg skal virkelig nyte disse kommende dagene. Når været er så fint, så gjør det så utrolig godt å ha en fridag, der man kan ta livet helt med ro, legge seg i parken og slikke litt sol.

Tidligere i dag, tok jeg en ny navlepicering, da min forrige grodde ut under Bali oppholdet mitt i fjor, så jeg må passe på slik at navlen ikke får noe direkte sollys i morgen. Også, glemte jeg helt å si at jeg skal på visning i morgen på en leilighet som befinner seg på Buran her i Trondheim. Den ser kjempe fin ut, så har store forventninger, og hvem vet? Kanskje er jeg eier av en ny leilighet i morgen?! Wee, spennende!

Er det fint vær hos deg også?ET STEG NÆRMERE !

God kveld kjære lesere!

Jeg vet jeg skylder dere lesere en unnskyldning for at jeg ikke har blogget siden 17.mai, og det skal dere få: UNNSKYLD! Jeg har rett og slett hatt altfor mye å tenke på til engang å kunne ta meg 2 minutter for å sette meg ned å skrive et blogginnlegg. Jeg skal fortelle dere at det er mye som har skjedd siden sist, og at det vil bli en del forandringer i livet mitt fremover.

Guess what? Forrige uke var jeg hos danske bank, og vet du?? Jeg har endelig fått LÅN!! All ekstra jobbing og “styret” den siste tiden har virkelig gjort seg, og jeg kan endelig fortelle dere at jeg skal kjøpe meg MIN egen leilighet. Dette er min første leilighet, og jeg gleder meg som en liten unge til å få alt på plass og ikke minst å finne “drømmeboligen” her i Trondheim. Ettersom jeg tar opp lånet alene, så kan jeg overhode ikke være kresen, og må innfinne meg i leiligheter fra 37 – 50 kvadrat. Prisene her i byen er helt sinnsyke, og man får ikke mye for 2,2 millioner lenger. 

Jeg har visse kriterier for kjøp av bolig, og det viktigste for meg er rett og slett at den har tilknytning til “flybussen” sine stoppesteder. Så for meg er det snakk om områder i byen som Buran, Møllenberg, Solsiden, Øya eller midt i sentrum. Jeg er også avhengig av soneparkering for bilen min, så ja… En del å tenke på! Jeg håper jeg finner noe så fort som mulig, da jeg ønsker å ha alt på plass før jeg reiser på ferie i midten av juni. Det skal sies at den følelsen av å begynne å betale på sitt eget lån, og være et steg nærmere voksenverden, skal bli overraskende godt! 

Ønsker alle mine flotte lesere en fin kveld videre!

Følg meg på instagram “idadir” 

 

FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN

God kveld kjære lesere!

I forrige uke tok jeg turen innom Klinikk For Alle her på Størdal, for en såkalt “functional movement screen” (FMS), som er et testsystem som brukes til å kartlegge bevegelsesmønster hos bl.a. idrettsutøvere og pasienter.

Hva var mine forventninger til testen?
Jeg har alltid følt at jeg har slitt litt med å få til riktig teknikk i forhold til ulike øvelser, og har bestandig “vinglet” litt i forhold til om jeg gjør alt riktig. Derfor gledet jeg meg til å få en veiledning på hva jeg gjør riktig/galt.

Hva gikk testen ut på?
Testen består av syv deltester der man identifiserer funksjonelle begrensninger og asymmetrier ved ulike bevegelsesmønster. Testen brukes innenfor skadeforebygging, opptrening og for folk som bl.a. ønsker å oppnå bedre kvalitet på styrketreningen. Finner man begrensninger så settes det inn tiltak med f.eks. behandling eller tilrettelagt trening som skal styrke “de svake områdene i kroppen”. Noen måneder senere er det retest. 

Lurer dere på mitt resultat?
Jeg oppnådde 13 poeng av max 21 poeng, og må si meg fornøyd med det.. Mine begrensninger var først og fremst redusert styrke/kontroll av kjernemuskulatur, samt nedsatt skuldermobilitet.

Følg Klinikk For Alle på instagram #klinikkforalle
Deres nettside her
Facebookside her

Har du gjennomført en FMS test før?
Følg meg gjerne på instagram “idadir”


NÅLEBEAHANDLING – KLINIKK FOR ALLE

God kveld kjære lesere!

I går var jeg på min 3 behandling hos Klinikk For Alle her på Stjørdal, og fikk da et møte med de “skremmende” nålene, altså nålebehandling. Her blir nåler satt inn i en muskel hvor målet er å løsne de stramme båndene. Når man finner de stramme og ømme musklene settes nålene slik at muskelfibrene blir påvirket og “slipper” taket. Dette gir en smertelindrende effekt. Selve behandlingen gikk smertefritt, og jeg kjente faktisk ikke at nålene satt igjen i kroppen, så da Espen , min fysioterapeut tok bilde av ryggen min ble jeg overrasket av de stod igjen. Snakk om å være uerfaren når det gjeler slike behandlinger?  

Heldigvis har jeg ikke sprøyteskrekk, så dette gikk veldig greit. Det er normalt å være litt stiv i timene etter behandlingen, men dette slapp jeg – heldigvis! Nå gleder jeg meg til å kjøre på med ei bein økt senere i kveld, for å se om nålebehandlingen gjorde noe utslag. Da min lillesøster også gjennomgikk samme behandling i går, og fortalte meg at hun fikk mye mer bevegelighet i f.eks. knebøy, så gleder jeg meg til å prøve selv i kveld! Ingenting er bedre enn å få bedre bevegelighet i føttene. 

Følg Klinikk For Alle på instagram #klinikkforalle
Deres nettside her
Facebookside her

Har du prøvd nålebehandling?

THE HARD FACTS

God ettermiddag kjære lesere

Det er ingen hemmelighet for dere lesere at siden september har jeg vært sykt opptatt av mat, og kjøleskapet har til enhver tid vært fult av sunne matvarer, alt fra kjøtt, grønt, til kesam, cottage cheese og all mulig mat du kan tenke deg. Da jeg åpnet kjøleskapet idag, fikk jeg meg en sikkelig “wake up” call. Kjøleskapet var nesten TOMT, og slik har jeg faktisk hatt det i noen dager nå. Hvorfor? Nei, jeg aner ikke! Jeg klarer å ordne meg mat ut av det lille som er i kjøleskapet, og tar meg rett og slett ikke tid til å dra på butikken. Gosh, har du hørt? jeg tar meg ikke tid til å handle lenger heller.  Føler det går kun i soving, jobb og trening. Nei i morgen skal jeg virkelig handle inn og fylle opp kjøleskapet med sunne og gode matvarer! Ingenting er finere i mine øyne enn et fult kjøleskap, og det er derfor ekstra trist å se det slik. Skjærer litt i hjerte når jeg vet hvordan jeg pleier å ha kjøleskapet. 

Er du ikke enig i at et fylt kjøleskap er noe av det beste du vet? 


Så sinnsykt deprimerende å starte dagen med et slikt syn..

BESØK HOS “KLINIKK FOR ALLE”

God kveld kjære lesere!

I forrige uke var jeg og lillesøster innom Klinikk For Alle som holder til på Mindes Hus her på Stjørdal. Klinikk For Alle er Norges største kjede for behandling av muskel- og leddplager. Du kan lese mer om de her. Nå som trening utgjør en stor del av hverdagen min, er det derfor ekstra viktig å ta vare på kroppen, og I aller høyeste grad forhindre eventuelle skader jeg kan pådra meg pga treningen. Vi ble møtt av Håvard som er kiropraktor og Espen som er fysioterapeut. Jeg har aldri vært i kontakt med kiropraktor/fysioterapeut, så for meg var dette veldig nytt. Mens min lillesøster har hatt flere besøk hos ulike kiropraktorer/fysioterapauter pga ryggen hennes. Så dette var nytt og spennende, og jeg gleder meg virkelig til å jobbe med slike profesjonelle mennesker, som VET hva de holder på.

Ikke nok med at disse folkene er utrolig dyktige, de tilbyr deg også time på dagen!  Ofte kan du oppleve å må vente flere uker før du faktisk får komme inn til en kiropraktor/fysioterapeut , og hvor lite service er ikke det? Du har akutte smerter i ryggen, og må vente i flere uker for å få gjort noe med ryggen? Nei, da er virkelig “Klinikk For Alle” rette stedet for deg. Her får du kvalitet for pengene!

Føler jeg at jeg har mange plager i hverdagen?
Jeg har ingen store plager som hemmer meg I hverdagen, men jeg ønsker å forhindre skader I fremtiden. Jeg har en sunn og frisk kropp, og er utrolig takknemlig for det, og ønsker å fortsette å ha en denne kroppen , SELV med mye trening og store belastninger på kroppen.

Hva ble resultatet?
-Hvilke plager fikk jeg påvist?
1. Vinging av skulderblader på begge sider, noes om ofte kommer av en overaktive brystmuskler og øvre trapezius muskler, sammenlignet med de antagonistiske (De som gjør det motsatte) musklene stabliserer skulderbladene. Disse heter rhomboids, midtre og nedre trapezius. Dette fører til protraherte skulder (sitter for langt frem), noe som gjør at skulderen er i en utsatt posisjon i forhold til skader eller overbelastning. 
2. Nedsatt ektensjon av ileosakralledd på begge sider, noe som fører til mindre aktivering av rumpemuskulaturen enn det som er nødvendig for å oppnå optimal stablitet. Jeg roterer hoften utover for å skape nok kraft til å ekstendere hoften og bruker der muskulatur som i utgangspunktet ikke skal brukes til dette. 
3. Svært stramme hofteleddsbøyere på begge sider, som er noe av grunnen til at jeg sliter med å skape nok aktivitet i rectus adbominus (de rette magemusklene) til å kunne ta en sit-up på vanlig måte. En annen grunn til dette er fordi jeg puster mye med brystet og har liten funksjon av diafragma (pustemuskelen) som er en del av kjernemsukultaturen. 
4. Stressnakke med både muskelspenninger og nedsatt leddbevegelse, da spesielt i øvre del.  

Hva skjer fremover?
Nå skal jeg og lillesøster på besøk hos klinikk for alle 1 gang i uken frem mot sommeren, der vi skal gjøre følgende behandlingsmetoder:
– Bløtvevsbehandling
– Nålebehandling
– Manipulasjon
– Truykkbølgebehandling 

For mer informasjon
Instagram #klinikkforalle
Facebook her
Hjemmeside her

Gleder meg virkelig til å samarbeide med disse dyktige folkene, og få se hvordan behandlingene vil påvirke treningen min i rett retning,
og ikke minst til å se/kjenne hvordan kroppen forandrer seg! 


Håvard (kiropraktor) , meg og lillesøster


Espen (fysioterapeut), meg og lillesøster

Samarbeid med “Klinikk For Alle”

ALL IN

God kveld kjære lesere!

På lørdag var det klart for årets store grand prix fest, og denne ble selvfølgelig feiret med gode venner, god drikke og god stemning. Jeg kan ennå huske grand prix festen fra i fjor, og det er sykt hvor fort tiden går, nesten litt skremmende. Men ihvertfall, han som organiserte festen hadde virkelig organisert og stelt i stand med alt fra flagg, fancy drinker, og til og med et “oppsett” der vi skulle gi terningkast fra 1-12 på alle opptredene fra alle land. Her er det ingen spø nei, det skal være sikkert og visst! Jeg kan ikke si meg enig i resultatet av at Østerrike vant, skulle gjerne likt at Sverige eller Hellas vant i år (utenom Norge såklart). Men vi hadde en gøyal kveld alikevel! Jeg for min del bestemte meg for å gå “all in” og drakk noen drinker. Jeg tenker: “Bedre nå enn senere” Dessuten hadde jeg bestemt meg for ingen nattmat, og at jeg ikke skulle ta den helt ut., fordi jeg skulle klare en treningsøkt på Kaliber dagen etter.

Fulgte du med på grand prix på lørdag?
Følg meg på instagram “idadir”  

DÅRLIG ERFARING

God kveld kjære lesere!

Idag hadde vi et kjempe fint vær her i Trondheim, noe som ga oss muligheten til å ha årets første grilling. Selv om solen gikk ned etterhvert som vi begynte å grille, så var det oppimot 12 varmegrader. I fjor på denne årstiden hadde vi mange flotte grillestunder, men i år har ikke tiden klaffet med været, og ting har vært vanskeligere å få til å gjennomføre. En stor forskjell fra i fjor er at jeg har byttet ut pølser/hamburger med kylling på spyd. Dessverre ble jeg litt skuffet, da grillen ikke ble helt varm, og kyllingen ble aldri helt stekt. Derfor måtte vi ty til reserveløsningen, nemlig stekepanna inne i leiligheten. Vi kjøpte bare en liten engangsgrill, og det fungerte veldig dårlig. Så dette var en dårlig erfaring. Nå vurdere jeg virkelig å investere i en gassgrill, slik at det er mulig å få stekt alt av kjøtt på grillen i sommer. Smaken av grilla kjøtt smaker 1000 ganger bede enn stekepanne “kjøtt”.

Har du gassgrill eller bruker du engangsgrill?

Følg meg på instagram “idadir”
LUXUSHAIR – CLIP ON

God ettermiddag kjære lesere! 

 I går kom endelig pakken jeg hadde ventet på! For 1 uke siden bestilte jeg nemlig hair extensions fra luxushair.no – da det var 30% på alle clip on extensions. Selv om jeg ikke er noe clip on extensions “fan” så bestilte jeg dette da jeg vet at når jeg tar av tape extensions jeg har i håret nå, og skal la håret få hvile, så MÅ jeg ha muligheten til å sette på meg hår når jeg vil. Jeg betalte 1600 kroner for 65cm clip on i fargen #613, og det er ekstra tykt – hele 180 gram. Jeg har tidligere bestilt hår fra luxushair, og er kjempe fornøyd med kvaliteten. 

Men så var det å klare å bestille KUN clips?! Neida, det går ikke for min del. Derfor la jeg til hårolje tilpasset extensions, remover for tape og extensions børste i ROSA farge, legg merke til. Vi jenter har det med å handle mer enn vi egentlig trenger, og jeg er 100% sikker på at jeg er ei slik type jente. Men etter all min jobbing den siste måneden så unner jeg meg virkelig litt ekstra i hverdagen. 

Har du prøvd extensions fra luxushair? 
Følg meg på instagram “idadir” KALIBER SINE STORE FORDELER

God ettermiddag kjære lesere!

 Som jeg nevnte for dere på bloggen i går var jeg sjeleglad for at jeg har opprettet meg medlemskap på Kaliber. Hvorfor? Jo, rett og slett fordi de har døgnåpnet , og det passer meg PERFEKT. Med den arbeidstiden jeg har, så er 3t sine åpningstider vanskelig å forholde seg til. Og en annen ting, hvor stressende er det ikke å MÅ forholde seg til trening til visse tidspunkt? Jeg liker å ha muligheten til å dra når det selv passer MEG, og ikke andre. Dette ser jeg virkelig på som en stor fordel, rett og slett fordi tid er utrolig viktig for meg. Dessuten er kveldstrening utmerket, da det ikke er så mye folk der, og jeg har mye mer energi på kveldene enn jeg har på dagtid.

I går ble det ei sein kveldsøkt, da jeg ikke var oppe på Kaliber før 21.30, og dro ikke derfra før litt før 00.00 i går kveld. Planen var å dra oppover alene, men ettersom Malin vurdere å starte på Kaliber, så fikk hun være med på en prøvetime. Resultatet av den prøvetimen, endte opp med at hun skal signere medlemskap på Kaliber i kveld. Ja, du hørte riktig. Jeg skal trene sent i kveld også. Ferdig på jobb 22.00, så da blir det å dra rett på Kaliber etterpå. Gleder meg allerede til å gjennomføre ukens første økt, som består av rumpe og lår!

Trener du på døgnåpent treningsstudio?
Følg meg på instagram “idadir”

 
Happy Girls !