NYTTÅRSFORSETTER – TULL (?)

God kveld kjære lesere

-Nyttårforsett?
-Hvorfor har man egentlig det?
-Hva er så forskjellig om man starter et nytt liv 18.september, enn 1.januar?

Dette er faktisk noe jeg ofte har tenkt på.. Hvorfor skal man vente til 1 januar i et nytt år før man kan forandre på livet sitt? Er vi så oppslukt i hva man gjorde tidligere i året, at man ikke klarer å ha fokus fremover og faktisk forbedre de siste 3 månedene av året som er? Jeg er kanskje en av få som faktisk ikke har dette nyttårforsettet sitt på listen: “starte et nytt liv, med trening og riktig kosthold”. Dette nyttårforsettet har svirret rundt på mange blogger og andre forum, og jeg kan puste lettet ut og si: Dette nyttårforsettet startet jeg med 30.september i året 2013. Jeg hadde ikke tid til å vente 3 måneder BARE fordi det ble januar og jeg kunne startet på nytt i et nytt år. Det spilte overhode ikke noen rolle hvilken måned eller år det var, jeg bare var fast bestemt på at forandringer måtte til, koste hva det koste vil.

Så ja, jeg krysser vekk “nytt liv, kosthold og trening“. Denne er allerede “check”.
Her er mine nyttårforsett for året 2013, og jeg kan STOLT si at jeg har klart å gjennomføre mye på den listen!
Derimot har jeg satt meg noen andre nyttårforsett som jeg håper jeg klarer å gjennomføre:

– Sette av mer tid til familie og venner
Man kan aldri få for mye tid sammen med familie og venner, og jeg skal ærlig innrømme at både jobb, kjæreste og treningen har tatt mye av min tid. Men er ikke det naturlig? Bare jobben i seg selv utgjør 50% av dagen din, så 10% til trening, også er det jo godt å slappe av på sofaen med kjæresten med en god film? Nå som vi har hund har jeg også gitt den mye av min oppmerksomhet. Men jeg må også huske på at jeg har venner og familie som bryr seg om meg. Og det har jeg tenkt å ha litt fokus på i året 2014. Ta meg tid til å både besøke, ringe og sende SMS til de som jeg bryr meg om. Det er viktig i en stressende hverdag!

-Stress ned og lær å kjenne meg selv bedre
Dette er et nyttårforsett jeg aldri har satt meg, så dette kan bli spennende. Jeg er en veldig stressa person, og ca 90% av dagen går med til planlegging og STRESS. Jeg får ofte høre at jeg må slappe av og ta ting litt mer med  ro, og det håper jeg at året 2014 vil gjøre med meg. Jeg MÅ bare lære meg å slappe av og kanskje miste litt den “kontrollen” jeg liker å ha. Så hvem vet, kanskje jeg blir en changed person i slutten av 2014?

-Utfordre meg selv på kjøkkenet
Ettersom mat er blitt en sentral rolle i hverdagen min, er det viktig at jeg tørr å utfordre meg selv på kjøkkenet. Nå har jeg fått kokebøker i julegave, så nå må jeg begynne å utforske nye og spennende oppskrifter. Er så utrolig mye godt der ute, so here we go !!  

– Starte med å føre budsjett igjen
De siste 3 årene har jeg vært veldig opptatt av å føre budsjett over både matutgifter, transport, klær, telefon etc, men etter jeg møtte Kenneth så har dette gått i alle kanter. Derfor skal jeg begynne å føre opp hva vi bruker penger på, for å få en bedre oversikt. Veldig greit å faktisk se hvor pengene man bruker går til, og “ikke” går til.


The sisters <3

 Har du oversikt over dine nyttårforsett for året 2014?

-Ida-

5 kommentarer
    1. It’s a good question. I don’t know how or when the tradition started. There are so many holidays at the end of the year, especially here with Thanksgiving in late November, which is pretty much all about eating, shopping, and spending a lot of money, haha, and then the Christmas season, and then NYE and New Year’s day is also quite a lot of celebrating. And also there is bitterly harsh, cold weather to contend with. Of course January is the coldest month on average, and the anti-climactic period following all of the indulgent celebrating sets very unfavorable conditions for one to embark on a strict, intensive series of resolutions. But on the other hand, it is wonderfully symbolic, new year, new start and all that, and without the social, peer, and traditional pressure of the gauntlet of holiday parties and events to manage, perhaps it is not the worst time to make some changes. I think one should have big dreams, but start the resolutions with small, specific goals and steps in the beginning, these are more easily achievable, and manageable, and allow one to generate some momentum and inertia, and minimizes the probability of just giving up with a whole bunch of hard struggles all at once. One must not be denied all of the pleasures that one looks forward to all at the same time. There must be little rewards along the way to sustain the requisite motivation. In Vegas casinos, they have long known that a little payout on a slot machine will make a gambler keep playing and playing until, theoretically he has lost all of his money. It’s just the way the brain works. But this knowledge can be used to attack the resolutions in a better way. Plan some little, harmless treats after the completion of each accomplishment, and it gets better and better and the sky’s the limit.

    2. Har ikke satt så mange forsetter, bare at jeg skal begynne å trene igjen med kjæresten, siden skolen hans og jobben min kom i veien, ta flere bilder og blogge mer 😀

    3. Fine nyttårsforsetter. 🙂
      Jeg har gjør det ikke sånn med å vente til flere måneder til året er over før jeg starter med noe. Når jeg har nyttårsforsetter så har jeg alltid ting på listen som jeg enten ikke fikk til eller som jeg ikke rakk i året som var. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg